Teremtsünk ünnepi hangulatot adventi koszorúval

2022.11.08

Már csak négy hét és itt az advent, így ideje beszerezni az adventi koszorúhoz szükséges alapanyagokat, és neki is lehet látni a munkának. Sokan rajonganak a karácsonyi időszakért, a dekorációkért, és hódolnak az ünnepi hagyományoknak, amelyekkel már gyermekkorban is találkoznak. A gyermekkor emlékeit tovább vinni nagy kihívás, de a csillogó gyermeki szemekért érdemes mindent megtenni.

Béke és elcsendesülés 

 

Az advent története már évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza, egészen az 5. századig, amikor még a karácsonyt megelőző böjti időszakot jelentette. Később a böjti időszak lerövidült 5 hétre, majd VII. Gergely pápa idején 4 hétre rövidült. Magyarországon az adventi koszorú és a gyertyagyújtás a második világháború után vált szokássá, amiket vagy a csillárra függesztettek fel, vagy az asztalra tettek. Az advent jelentése “eljövetel”, ami az Úr eljövetelére utal. Az adventi időszakban a hívők az Úr eljövetelére készülnek, a böjttel testileg, imával és befelé fordulással pedig lelkileg. Az adventi szokásokhoz tartozik az adventi koszorú és az adventi naptár készítés is. Az adventtel kezdetét veszi a karácsonyra készülődés, illetve ekkor kezdődik meg hivatalosan az új egyházi év.

 

Dobd fel az ünnepet - a karácsonyi készülődés izgalmas időszaka

 

Az adventi koszorú elkészítéséhez szükséges alapanyagokért sokan keresnek fel hobbiboltokat, de lássuk be a karácsony előtti időszakban sokszor olyan nagy a hajtás, hogy érdemes felkeresni egy webshopot, ahol minden megtalálható a koszorú elkészítéséhez. Igazán impozáns kiegészítők találhatóak a Rövidáruház webshopjában is. A bevásárlásba is bevonhatók a gyerekeket, nekik nagyszerű meglátásaik vannak és kiváló kompozíciókat képesek összerakni.

 

Szép és hangulatos

 

Amire biztosan szükség lesz, az egy koszorú alap, egy ragasztópisztoly, díszek és négy darab gyertya. Az első lépés legyen a koszorú alap kiválasztása. Mivel az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend a kreatív koszorúkészítés, így a koszorú alapokból sokkal nagyobb a választék, lehet hungarocell, vessző, háncs, szalma, ág, fű vagy akár fém is.

Az alap díszítéséhez is kell választani, hogy milyen díszekkel szeretnénk feldobni. A díszek el fogják takarni vagy az egész koszorú alapot, vagy annak egy részét. A klasszikus koszorúkat fenyőágakkal, mohával, termésekkel veszik be, viszont a modernebb koszorúknál már inkább szalagokat, zsinórt, fonalat használhatunk. Akár egy kötött pulcsit is felhasználhatunk a célra, de ha az nincs saját kötéssel vagy horgolással is próbálkozhatunk. Miután kész a koszorú díszítése következhetnek a gyertyák. A koszorú modernizálásával már a gyertyák színeiben is sokan örömmel újítanak, kaphatunk már akár rózsaszín, lila vagy más különleges színeket, és a gyertyák formái is különbözőek. A gyertyákat is feldobhatjuk különböző módokon, köthetünk rájuk vékony szalagot, csipkét, sőt decoupage technikát is alkalmazhatunk.

 

A koszorú hangulatának alapját adó gyertyák mellett kiemelkedő szerepe van a koszorún elhelyezkedő fő dísznek. Ez általában egy kedves figura, egy üzenet, tábla stb. A fő dísz után pedig következhetnek az apróbb díszítések is, ami lehet szárazvirágdísz, termés, vagy bármilyen karácsonyi hangulatot idéző dekoráció.

Modern koszorú

 

Nem mindenkinek a hagyományos koszorú nyeri el a tetszését, de nekik is vannak kiváló megoldásaink. Vegyünk egy tálat, fenyőágakat, gyertyákat és díszeket, ezek lesznek az adventi tál részei. Tervezzük meg a kompozíciót, majd ez alapján tálba helyezzük el a gyertyákat, majd ezt vegyük körbe a zöldekkel, termésekkel, ezután pedig díszítsük. Ezzel a technikával is gyönyörű adventi dísz készülhet, amivel öröm készülni a karácsonyra.

Bejelentkezés

Regisztráció