2023 divatszínei

2023.05.04

A divatban a színek lehetővé teszik a ruhák, cipők, táskák és kiegészítők megfelelő összeállítását, személyiségünk kifejezését és a divatos megjelenést. Az évek során rendszeresen változnak a domináns színek és trendek, amelyek főszerepet játszanak a különféle kollekciókban és befolyásolják az öltözködési szokásokat. A divat világában a színek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az emberek a legjobb formájukat hozzák ki magukból és stílusukat kifejezzék.

Színek és trendek

 

A megfelelő színválasztás segít abban, hogy kiemeld alkatod előnyös vonásait, vagy elrejtsd a kevésbé előnyöseket. Például a fekete szín karcsúsító hatású, míg a világosabb színek, mint a pasztellszínek, kifejezik a frissességet és az élénkséget. Az aktuális trendek meghatározzák az adott időszak színpalettáját, ami hat a stílusodra, egyéniségedre és lehetőséget ad a kísérletezésre. A színek tehát nemcsak a divatban játszanak kulcsszerepet, hanem a személyiség és a stílus kifejezésében is.

 

2023-ban izgalmas színek alkotják az új trendet, ami a sikkes női eleganciával párosul. Az év divatszínei a magenta, a fagyos pasztellszínek, a metálfény, a babarózsaszín, a szürke és a türkizkék. Ezek fognak dominálni a divatvilágban, melyek megjelennek majd a ruhakollekciókban, a cipő- és táska divatban és az ékszerekben is. Az idei év tehát egy igazán izgalmas színvilágot hoz magával, és rengeteg lehetőséget ad a divat kedvelőinek arra, hogy kifejezzék saját stílusukat.

 

Erre figyelj, ha magadnak varrod ruháidat

 

Ha otthon varrsz magadnak ruhákat, akkor érdemes figyelemmel kísérni az aktuális szín és anyag trendeket, és aszerint válogatni a szöveteket, hogy ruháid modernek és divatosak legyenek. Vedd figyelembe az adott évszakot is, például a tavaszi-nyári időszakban a könnyű, légáteresztő anyagok, mint például a pamut, a len, a viszkóz és a selyem, míg az őszi-téli időszakban a vastagabb, melegebb szövetek kerüljenek előtérbe.

ruhavarrás

 

Kövesd a szabás trendeket!

 

Évről évre leköszönnek bizonyos szabásminták, illetve válnak divatossá új, vagy visszatérő darabok. 2023-ban a szűk, skinny farmerek helyett a lazább fazonúak kerülnek előtérbe, ezenkívül a vasalt nadrágok, a blézerek, csipkés, rojtos ruhák lesznek divatosak. A magadnak varrt ruhák képviselik a legújabb divatot, tehetsz hozzá valamit, vehetsz el belőle, tehát a saját stílusod szerint formálhatod. Ezáltal olyan egyedi darabokat viselhetsz, amelyek trendiek, kifejeznek téged, illetve a legelőnyösebbek számodra.

 

Még egy tipp

 

Alakítsd át régi ruháidat az aktuális trendeknek megfelelően, és varrj úgy új ruhákat, hogy a merészebb színű és szabású darabok kombinálhatóak legyenek a visszafogott stílusúakkal. Így egy minimalista kapszula gardróbbal is nagyszerűen elboldogulsz a mindennapokban, hiszen a ruháid sokféleképpen variálhatóak lesznek, melyeket feldobhatsz különleges kiegészítőkkel és egy trendi táskával.

 

Összefoglalva tehát érdemes figyelemmel kísérni az aktuális divat trendeket, hogy a magadnak tervezett ruhák modernek, divatosak legyenek. Az anyagokat és szöveteket az évszaknak megfelelően válaszd, és kövesd a stílusirányzatokat, valamint az aktuális színtrendeket is! Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, egy különleges gardróbot állíthatsz össze magadnak!

 

Ha te is szeretnél a 2023-ban divatos színekben varrni, vedd meg a szükséges anyagokat és rövidáru termékeket a Rövidáruház webshopjában! Nálunk mindent megtalálsz, amire a varráshoz szükséged lehet, ráadásul kiválaszthatod a hozzájuk illő divatékszereket és divat kiegészítőket is.

Bejelentkezés

Regisztráció