Kreatívan a dekorgumival

2022.04.12

A kézműves alapanyagok körében az egyik igencsak elterjedt és nagyszerű anyag a moosgumi, vagyis dekorgumi. A dekorgumi sokoldalú felhasználásával számtalan ötletet meg tudunk valósítani, amit a gyerekek is nagyon fognak élvezni.

Mire jó a moosgumi?

A moosgumi, elterjedtebb nevén dekorgumi, egy lágy, hajlékony habgumi lap, ami nagyon könnyen formázható, vágható, ragasztható. Számos előnye mellett ki kell emelni, hogy vízálló anyag, és ennek a tulajdonságának köszönhetően készíthetünk belőle akár fürdőjátékot is, vagy akár kültéri dekorációt. A dekorgumi hő hatására meglágyul és így még könnyebben formázhatóvá válik. 

 

A dekorgumit többféle méretben, színben és variációban megtalálhatjuk a boltokban és webshopokban. Léteznek az egészen nagy A/3 mérettől a kisebbekig, vastagságuk 2 mm. Az alap dekorgumi lap nagyon sok színben kapható, illetve egyéb variációi is megtalálhatóak: a csillámos, öntapadós, bolyhos, flitteres, textilszerű, és még gyárilag formára vágott figurákat is vásárolhatunk előre csomagolva.

 

A dekorgumi vágása és ragasztása

A dekorgumi vágása nagyon könnyű, használhatunk hozzá ollót, szikét, mintavágó ollót, sőt a dekorgumihoz kapható mintalyukasztó is. Ahogy vágása, úgy ragasztása is igen könnyű feladat. Egyszerű kétoldalú ragasztót is használhatunk, vagy akár hobby ragasztót, ragasztópisztolyt is, azonban utóbbinál érdemes vigyázni, mert ahogy említettük hő hatására a moosgumi könnyen deformálódik. Ha nem akarjuk ragasztani a dekorgumit, akkor használhatunk hozzá tűzőgépet, vagy akár varrhatjuk is.

 

A dekorgumival való munkához használhatunk sablonokat is, amikből az interneten számos fajtát találunk, de a saját képzeletünknek sem kell határt szabni, mi magunk is rajzolhatunk sablonokat és dolgozhatunk az alapján. Mivel a dekorgumi használata nagyon egyszerű és felhasználása szerteágazó kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt és családi programként is remek tevékenység. A gyerekeknek is könnyű vele dolgozni, így igazi sikerélmény lehet egy-egy dekorgumi darab elkészítése, és nem elhanyagolható, hogy milyen remek fejlesztő hatással is lehet.

 

Összefoglalva a dekorgumi előnyei:

 

A dekorgumi figurák, díszek, dekorációk elkészítésének ötlettára szinte kiapadhatatlan, a vele való munka örömteli pillanatokat okozhat a család minden tagjának. Ha szeretné kipróbálni ezt a remek kézműves formát, alig kell beszerezni hozzá néhány eszközt, hiszen a legtöbb minden háztartásban megtalálható. Nézzen szét webshopunkban, ahol sok-sok dekorgumi variációból válogathat. 

Kapcsolódó termékek Kapcsolódó termékek

Díszítő gumiszalag 21 mm

292 Ft (3444 db)

KOSÁRBA

Bejelentkezés

Regisztráció