Kreatív dekorációk őszre

2022.09.29

Itt a szeptember, jöhetnek az őszi dekorációk. Szerencsére ilyenkor a természet rengeteg terméssel, falevéllel lát el minket, amiket kreatívan felhasználhatunk különböző díszek elkészítéséhez, amikkel feldíszíthetjük otthonunkat. Nagy kedvvel lehet tehát beleugrani az őszi dekorációk elkészítésébe, mutatunk néhány tippet.

Őszi dekor saját kezűleg

 

Aki szereti saját keze munkájával elkészíteni az aktuális évszakhoz illő dekorációkat, azoknak ősszel könnyű dolguk van, hiszen rengeteg alapanyag áll rendelkezésre a természetben. A gyűjtőmunkába könnyen bevonhatók a gyerekek, az őszi erdőben sétálni hatalmas felfedezés nekik. Imádják megtölteni zsebeiket minden szabadban gyűjtött terméssel, még ennél is nagyobb, ha szobájukat is díszíthetik velük. A gyűjtésen kívül a dekorációk elkészítésébe is segíthetnek, hiszen mindig szeretnek kreatívkodni és örülnek a végeredménynek.

 

A gyerekeknek érdemes könnyebb feladatokat adni, míg mi elkészíthetjük a nehezebbeket, de ha ügyes kezű gyerekekről van szó, akár nekünk is könnyen segíthetnek. Adhatunk nekik faleveleket kifesteni, süni képre ragasztani, makk képre ragasztani stb. A festést és a ragasztást is nagyon fogják élvezni. A kifestett, megszáradt faleveleket koszorúalapra ragasztva vagy kötve szuper ajtódíszt kapunk. Terméskoszorút készíthetünk száraz növényekkel, tobozokkal is, szalaggal díszítve. Ezekhez legjobb beszerezni egy ragasztópisztolyt, ami nagyban megkönnyíti a munkát.

Őszi dekoráció filc anyagból

 

A filcről korábban is írtunk már, hiszen egy szuper alapanyag, számos dekorációs tárgy elkészítéséhez kiváló választás. Könnyen ragasztható, varrható, nem foszlik. Ebből is készíthető falevél, abból pedig koszorú, tök dekoráció, makk, és minden, amit a képzelet megenged. Remek alapanyag lehet egy őszi, asztali futó elkészítésének is. Egy falevél mintát rajzoljunk a filcre, majd vágjuk ki. Ezt lehet díszíteni, erezetet varrni, vagy rajzolni rá, majd a kivágott leveleket összevarrni, vagy ragasztani. Így készülhet el egy színes, őszi futó, ami mindenki hangulatát feldobja.

Horgolt dekoráció

 

Remek ötlet a horgolt díszek készítése is. Ezek időtálló darabok, ha egyszer elkészítjük, akkor akár több éven keresztül felhasználhatjuk, sőt mindig bővíthetjük a készletet. Egyre népszerűbbek a dísztök dekorációk, azokat is könnyen leutánozhatjuk az amigurumi horgolási technika segítségével, sőt horgolhatunk gesztenyét, makkot, virágokat is. Ezeket felhasználhatjuk asztali díszként, vagy akár koszorúhoz is szuper kiegészítők lehetnek.

Vastag fonal felhasználása asztaldíszhez, termésekkel díszítve

 

Ha asztaldíszt szeretnénk készíteni, akkor is remek választás lehet a koszorúalap. Azt körbe lehet tekerni vastag zsinórral, majd arra ragasztani az összegyűjtött terméseket. Ha mégsem a koszorúalapra esik a választás, akkor egy kaspó, vagy tál is remek megoldás, amit csak fel kell tölteni a kiválasztott kiegészítőkkel.

 

Só-liszt gyurma

 

A gyurma a gyerekek egyik kedvenc játéka. Só-liszt gyurmából bármilyen formát készíthetünk, akár felakasztható díszeket is. Kiszáradás után pedig szabadon ki lehet festeni őszi színekkel.

 

Girlandot a gyerekszobába!

 

Mi sem egyszerűbb, és gyorsabb, mint egy tetszetős őszi girland összehozása. Nem kell más hozzá csak falevelek, termések, zsinór és egy faág, amihez hozzá lehet kötni a díszített zsinórokat. Egy üres falra is fel lehet tenni, de az ablakokban is nagyon jól mutat.

 

Ha nincs sok idő a dekorációk elkészítésére, akkor csak fessük ki az összegyűjtött makkokat a gyürkékékkel, vagy tegyünk száraz virágokat vázába és tegyük ki a berjárathoz, komódra.

Kapcsolódó termékek Kapcsolódó termékek

+26

Dekorációs anyag filc 20x30 cm

643 Ft (56146 db)

KOSÁRBA

Bejelentkezés

Regisztráció