Karácsonyi trendek 2022-ben

2022.11.15

Kezdődhet a karácsonyi készülődés! Már novemberben, a halloween után sokan nekilátnak a karácsonyi dekorációk elkészítésének, hogy pompába borítva várják az ünnepet. Rengeteg szín és különböző forma jellemzi minden évben a legújabb karácsonyi trendeket, így érdemes évente alaposan körülnézni boltokban és webshopokban, hiszen különleges kincsekre bukkanhatunk. Lássuk mik a 2022-es év trendjei.

Ünnepi hangulat

 

A karácsonyt rengetegen imádják, sokan inkább a klasszikus, a letisztult dekorációkat kedvelik, de vannak, akik odavannak a minél színesebb, giccsesebb darabokért. Bármelyik táborba is tartozik valaki, biztos lehet benne, hogy megtalálja az ízlésének megfelelő dekorokat, hiszen a kézművesek és a gyárak is sok-sok újdonsággal kecsegtetnek. Természetesen a karácsonyi díszek világában is hatalmas DIY választék áll rendelkezésre, így saját kezűleg is elkészíthetőek a kedvenc díszek.

 

Színek, formák, trendek 

 

A karácsonyi hangulatot megalapozó színek leginkább a zöld, a fehér, és a piros, de természetesen mindig lehet ezek közé új színeket csempészni. A téli ünnep közeledtével mindenki inspirációt keres, milyen legyen a dekoráció, milyen színű díszek kerüljenek a fára, hogyan álljon össze a kompozíció. A web és az üzletek is segítenek ebben, senki nem érezheti cserben hagyva magát, hiszen minden stílust szerepeltetnek. Ebben az évben az alapszínek mellett nagy szerepet kap a sötétkék Night Blue, a fenyőzöld, a fénylő arany, korall, kamélia, illetve a barna árnyalatú föld színek. A formák most kevésbé változnak, inkább a színekben mutatkoznak meg az újdonságok.  Sokan szeretik vegyíteni a különböző színeket, de egyre nagyobb divat, hogy egy-egy trendet, stílust követnek az ünnep alatt. Megmutatjuk, hogy most melyek dominálnak.

 

A klasszikus

A klasszikus stílusban senki sem csalódhat, a zöld, piros és fehér színek pedig szépen kombinálhatók az ezüsttel és az arannyal. A színek mellett fontosak a formák és a stílusjegyek, melyek tetszés szerint kombinálhatók, például a klasszikus vonalak a vintage stílussal.

 

Az erdei stílus

 

A zöld, a barna árnyalataival és a fénylő arany színével elképesztő hangulatot varázsolhat otthonába bárki. Az ilyen színben tündöklő díszekhez kiválóan illenek a moha, a zuzmó és az erdei állatos kiegészítők. Az ebben a stílusban készült asztali dekorációk, adventi koszorúk megalapozzák a karácsonyi legfontosabb hangulati elemét, az otthon melegét.

Főszerepben a mézeskalács 

 

A karácsony illata, a fahéj, szegfűszeg, a mézeskalács aromája megadja a karácsony idilli hangulatát. A mézeskalács formák és színek bámulatos világgal örvendeztetnek meg minket. Mézeskaláccsal díszíthetjük a karácsonyfát vagy bármely egyéb otthoni dekoráción jól fog mutatni.

A romantikus 

 

A púder szín már évek óta foglyul ejtette a romantikus szíveket, nem hiányozhat ez most sem. A romantikus stílus kedvelőinek nem kell tehát félni, 2022-ben még mindig trendinek számít a rózsaszín, kamélia, mályva színek, amelyek igazán különleges hangulatot kölcsönöznek.

Luxus karácsony

 

A luxus hatást keltő díszek kedvelői is elérhetik a kívánt hatást. Ebben az évben a mélykék színek jellemzik ezt az irányvonalat, keveredve az arannyal és a feketével. A díszeket az egyszerű és letisztult stílus jellemzi, szép és divatos formában.

 

A karácsonyi stílus formálója, Amerika

 

Amerikában a téli ünnep alapvető eleme a hatalmas és fényárban úszó díszítések, és ezek fokozása évről évre. Természetes, hogy a televízió és az internet hatására mindenhol egyre inkább elterjednek az ott divatos formák, színek, egyre többen rajonganak érte. Ebben az évben is találhatunk itthon számos amerikai stílusú dekorációt, mint a világító füzérek és figurák, nagy táblák, és a zöld-fehér-piros díszek.

Dekorálja otthonát a saját stílusában, válasszon díszeket és kiegészítőket a Rövidáruház kínálatából, amelyekkel biztosan eléri a kívánt hatást.

 

Bejelentkezés

Regisztráció