Karácsonyfadísz készítés házilag

2022.11.23

Közeleg az év legmeghittebb időszaka, amire olyan sokan várnak. Rengetegen már november elejétől kezdve karácsonyi lázban égnek, díszeket készítenek, vásárolnak, gyűjtögetnek, dekorálnak. A gyerekeknek igazi csoda időszak ez, aminek minden percét élvezik. Az otthon vagy a karácsonyfa dekorálására sokan szeretik a saját kezűleg készített díszeket használni, és ha ezeket még idén szeretnék használni, akkor itt az idő belefogni a munkába. Mutatunk néhány ötletet.

Horgolt díszek

 

Személy szerint én oda vagyok a horgolt díszekért a karácsonyfán. Különlegesek és bensőséges hangulatot teremtenek. Ha valaki tud horgolni, mindenképp megéri néhányat készíteni, garantált sikert fog aratni. Személyes kedvencem a hópihe és a jégcsap forma, de az angyalka, a csillag és a harang is minden évben megtalálható a fán. A karácsonyfa stílusához illő színben érdemes fonalat választani, fogni hozzá egy horgolótűt, felkutatni egy mintát az interneten, és kezdődhet is a munka. A kész horgolt díszeket javasolt kikeményíteni, amire több lehetőség is van, például cukorsziruppal, keményítő oldattal, hajlakkal, keményítő spray-vel.

 

Amigurumi karácsonyi figurák

 

A horgolt figurákat amigurumi technikával is készíthetjük. Ezek a különleges figurák egész könnyen és hamar elkészíthetőek és ajándékötletnek is szuperek. Az amigurumi technikával alkothatunk akár karácsonyfát, angyalkát, hóembert, részszarvast, manót, mézeskalács figurát, télapót. A neten rengeteg ingyenes minta megtalálható, amit követve könnyen megvalósítható bármelyik megálmodott figura. Egyetlen egy dologra kell vigyázni, nagyon könnyen beszippantja az embert, alig lehet leállni a figurák gyártásával. Ha szeretne belevágni ne késlekedjen, rendelje meg tőlünk a fonalat, horgolótűt, és indulhat is az alkotás.

 

Örömmel teli készülődés

 

Örömmel és jókedvvel tölti meg a házat, amikor a gyerekek karácsonyi díszt készíthetnek. A só-liszt gyurma egy örök kedvenc, amibe abszolút bevonhatóak a kicsik. A gyurma elkészítéséhez csak pár hozzávalóra van szükség, só, liszt és víz az egész, de van, aki tesz bele egy kis olajat is. A gyurma kinyújtható, lehet karácsonyi formákat szaggatni belőle. Természetesen ételfestékkel is színezhető, vagy kiszáradás után temperával is szépen ki lehet festeni.

A másik favorit, a süthető gyurmából készült díszek, amivel szintén gyönyörű alkotásokat lehet megvalósítani. Ezeket a sütőben kell megsütni, hogy kikeményedjenek.

 

Mézeskalács díszek

 

A mézeskalács díszek, és mézeskalács házikó is szuper ötlet a dekorálásra. Ha emellett dönt valaki, akkor érdemes inkább olyan hagyományos receptet választani, amiből inkább kemény mézeskalács lesz, ebből könnyebb díszt készíteni, főleg a házikó esetében. Ha karácsonyfára akasztható díszt szeretne, akkor még sütés előtt érdemes kiszúrni az akasztó helyét egy hústűvel. A recepten kívül a szép dísz titka a cukormázban van. Olyan mázat kell készíteni, ami nem túl folyós és könnyű vele a munka. Ehhez nincs másra szükség csak tojásfehérjére, sóra, néhány csepp citromlére, porcukorra és egy kanál étkezési keményítőre. A mázat ételfestékkel színezhetjük, így igazi különlegességek is készülhetnek.

 

Ha szívesen készítene díszeket, de nincs elég ideje ne búslakodjon. A Rövidáruház webshopjában rengeteg karácsonyi dekor elemet talál, szebbnél szebb díszeket, led füzéreket, tálcákat, tányérokat, manókat, bármit, ami a karácsony köré vonható. Egy tippünk van, ne késlekedjen a rendeléssel, mert minden gyorsan fogy.

 

Bejelentkezés

Regisztráció