2021 ÉV SZÍNE

2021.01.29

A Pantone évente kiadja az év színeit. A vállalat évente kétszer Európában szervez titkos találkozókat, melyen a különböző nemzetek csoportjai vitatják meg a színszabványokat. 2 nap prezentáció és vita után választják ki a következő év színét.

Mi is az a Pantone?

A Pantone Kft. festékgyár, amely New Jerseyben, Carlstadtban található. A vállalatot legjobban a Pantone Színazonosító Rendszerről, Pantone Matching System (PMS)ismerik, amely a gyár által szabadalmaztatott színtér. Az ennek megfelelő színezékeket különböző iparágak használják, főként a textilipar és a nyomdaipar. A cég színes festékeket, szövetet, és műanyagot is készít. / forrás: wikipedia.hu /

 

Hogyan történik az év színének kiválasztása?

A Pantone évente kiadja az év színeit. A vállalat évente kétszer Európában szervez titkos találkozókat, melyen a különböző nemzetek csoportjai vitatják meg a színszabványokat. 2 nap prezentáció és vita után választják ki a következő év színét. / Forrás: wikipedia.hu /

A 2021. ÉV PANTONE SZÍNE: PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating

Színes házasság, amely tartós és felemelő erő és reménység üzenetét közvetíti.

 

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Világító, két független szín, amelyek kiemelik, hogy a különböző elemek hogyan támogatják egymást, a legjobban kifejezik a 2021-es Pantone Color of the Year hangulatát. Praktikus és sziklaszilárd, ugyanakkor melegítő és optimista, a PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 egyesülése A megvilágító erő az erő és a pozitivitás. Ez egy színes történet, amely mélyebb átgondoltsági érzéseket foglal magában valami napos és barátságos ígérettel.
A boldogság üzenete, amelyet a lelkierő támogat, a PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating kombinációja törekvés és reményt ad számunkra. Éreznünk kell, hogy minden fényesebbé válik - ez elengedhetetlen az emberi szellem számára.
Miközben az emberek energiával, világossággal és reményekkel próbálják megerősíteni magukat a folyamatos bizonytalanság leküzdésére, a lendületes és felbátorító árnyalatok kielégítik a vitalitás iránti törekvésünket. PANTONE 13-0647 A megvilágító fényes és vidám sárga, pezsgő élettel, melegítő sárga árnyalattal, amelyet napenergia hat. A PANTONE 17-5104 Ultimate Grey szilárd és megbízható elemek jelképei, amelyek örök és szilárd alapot nyújtanak. A tengerparton található kavicsok színei és a természetes elemek, amelyek viharvert megjelenése kiemeli az idő próbájának elviselésének képességét, nyugodtan biztosítja Ultimate Gray, ösztönözve a nyugalom, a kitartás és az ellenálló képesség érzését.

A PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 párosítása a szellem kibontakoztatásával rávilágít arra, hogy velünk született látás, láthatóság, felismerés, hangunk meghallgatása szükséges. A szín kombinációja, amelynek kapcsolata a belátással, az innovációval és az intuícióval, valamint a bölcsesség, a tapasztalat és az intelligencia tiszteletben tartása ösztönzi a regenerációt, új gondolkodásmód és koncepciók felé terel bennünket.

AZ ÉV PANTONE SZÍNÉRŐL

Több mint 20 éve a Pantone Év Színe számos iparágban befolyásolta a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket, ideértve a divatot, a lakberendezési tárgyakat és az ipari formatervezést, valamint a termékek csomagolását és a grafikai tervezését.
Az Év Pantone színe kiválasztási folyamat átgondolt megfontolást és trendelemzést igényel. Minden évben a válogatásra érkezve a Pantone színügyi szakemberei, a Pantone Színintézet fésülgetik a világot, és új színhatásokat keresnek. Ez magában foglalhatja a szórakoztatóipart és a gyártásban lévő filmeket, az utazó művészeti gyűjteményeket és az új művészeket, a divatot, a formatervezés minden területét, a népszerű utazási célpontokat, valamint az új életmódot, a játékstílusokat és a társadalmi-gazdasági körülményeket. A hatások származhatnak olyan új technológiákból, anyagokból, textúrákból és hatásokból is, amelyek hatással vannak a színre, a releváns közösségi média platformokra, sőt a közelgő sporteseményekre, amelyek világszerte felhívják magukra a figyelmet.

A PANTONE COLOR INSTITUTE ™ -ról

A Pantone Color Institute a Pantone üzleti egysége, amely kiemeli a legfrissebb szezonális kifutópálya-színeket, kiválasztja az év Pantone-színét, előrejelzi a globális színtendenciákat, és tanácsot ad a vállalatoknak a színekkel kapcsolatban a termékek és a márka vizuális identitása szempontjából. A szezonális trend-előrejelzések, a színpszichológia és a színtanácsadás révén a Pantone Color Institute globális márkákkal együttműködik, hogy hatékonyan kihasználják a színek erejét, pszichológiáját és érzelmét a tervezési stratégiában.

2021. ÉV MEGOSZTÓ SZÍNE

Jó szórakozást az Év Pantone 2021 színével! Fedezze fel a különböző Facebook és Instagram szűrőket, amelyek megvilágító és végső szürkét visznek kibővített valóságába, vagy építsen és ossza meg ezeket a színeket tartalmazó palettákat a Pantone Connect digitális színplatformról.

 

Bejelentkezés

Regisztráció